Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober vindt in de bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein de opening plaats van de Kinderboekenweek. Laat je die dag meeslepen door het verhaal van schrijfster Lisa Boersen en werk samen met illustrator Aron Dijkstra mee aan een levensgrote illustratie hiervan. Daarnaast kun je meehelpen aan de grootste boekentoren ter wereld! De Kinderboekenweek duurt tot en met  13  oktober.

Help jij ons mee om een nieuw wereldrecord te halen? Meld je dan aan om mee te doen. Dat kan via het e-mail adres: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Opening Kinderboekenweek. Toegang is gratis en is alleen voor leden van 6 t/m 12 jaar. Nog geen lid? Lidmaatschap voor kinderen is gratis. Je betaalt eenmalig € 6,- inschrijfkosten.

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober (voorheen acht dagen in oktober en november) ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken (sinds 2006 € 10,-) het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) cadeau.

Sinds 1962 heeft iedere kinderboekenweek een eigen thema. Dit jaar is het Kinderboekenweekthema ‘Reis mee’. Ga tijdens de Kinderboekenweek op ontdekkingsreis naar verschillende boekenwerelden in de bibliotheek. Reis mee naar andere landen, tijden en nieuwe verhalen. Ontvang een paspoort en krijg bij elke activiteit een stempel. Heb je drie stempels of meer? Laat dan je paspoort checken bij de douane in de bieb en ontvang een Kinderboekenweeksouvenir!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren