Opening buurttuin Cirkeltje Rond

Houdt u van tuinieren of prettig vertoeven in een mooie tuin? Dan kan dat vanaf vrijdag 26 september in de buurttuin Cirkeltje Rond in Fokkesteeg aan de Vuurscheschans 75 tegenover Zorgspectrum de Geinsche Hof. Om 17.00 uur opent wethouder Hans Adriani die dag de tuin. Er zijn die middag diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen en een optreden van Spinvis.

Buurttuin Cirkeltje Rond is een buurtinitiatief van buurtbewoners Eveline Zoomers, Eloise Groenveld en Marten Buis. Na een intensieve voorbereiding en opbouwperiode is de eet-en plukbare Buurttuin Cirkeltje Rond opgeleverd. De buurttuin is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor wijkbewoners om te vertoeven, beleven of te tuinieren.

De Gemeente Nieuwegein, IVN, Vlinderstichting en de Geinsche Hof hebben gezamenlijk de tuin vorm gegeven. Naast mooie bloemen en veel eetbaars heeft de tuin een mini-amphiteater waar binnenkort gestart wordt met muziek en workshops. Er is een levende wilgenhut en een kruidenspiraal. Een buitenkeuken staat op de wensenlijst zodat er meteen kan worden gekookt wat er geoogst is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!