Openbare verlichting nog steeds belabberd in Nieuwegein

De openbare verlichting in Nieuwegein mag beste belabberd genoemd worden. Met grote regelmaat ondervinden de inwoners hinder van de donkere straten door het uitvallen van de lantaarnpaalverlichting. Het gevoel van onveiligheid neemt hierdoor toe. Vooral in deze donkere dagen wanneer juist dan de openbare verlichting het hardst nodig is. De gemeente Nieuwegein krijgt tal van meldingen binnen op het Klanten Contact Centrum.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘Helaas zijn er nog steeds storingen in de openbare verlichting op sommige plekken in Nieuwegein. Het gaat om gedeelte van de openbare verlichting langs de Batauweg tot aan de A.C. Verhoefweg, bij de Ovatonde op de Batauweg en langs de Galecopperlaan in de wijk Galecop. Ook de verlichting langs het fietspad in Park Oudegein kampt met een hardnekkige storing. De straatverlichting is ‘s-avonds ook uit aan de Hoornseschans, Bornseschans en andere locaties in Fokkesteeg. De gemeente, City Ter en Stedin vinden dit terugkerend probleem zeer vervelend voor de bewoners en doen hun uiterste best om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.’

Erik Tijsinger laat weten: ‘Ik had inderdaad gisteren ook alweer melding gemaakt hiervan. Aantal weken geleden ook al. Heb niet echt het gevoel dat er effectief naar een oplossing wordt gezocht.’

Gisteravond was het bijvoorbeeld op veel plekken donker rondom de wijk Galecop. Toch een wijk waar veel ingebroken wordt in woningen en auto’s. Nicole van Nimwegen uit Galecop laat op Facebook weten: ‘Het is volgens mij inmiddels wel voldoende gemeld dat de verlichting het slecht of niet doet in de wijk. Lijkt me dat de gemeente zo langzamerhand met een heldere uitleg moeten komen en als het echt te lang gaat duren, kijken naar maatregelen om onveilige situaties te verminderen.’ Vooralsnog vind de gemeente dat de verantwoordelijkheid van de openbare verlichting ligt bij Stedin en City Tec.

Donker op de Batauweg richting de Ovatonde en de A.C. Verhoefweg

One thought on “Openbare verlichting nog steeds belabberd in Nieuwegein

  1. Joy

    In de wijk doorslag al ook een aantal keren dat de straat verlichting het niet deed. Hier ook al een aantal keren een melding van gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk