Openbare Basisschool De Schakel is gezond

OBS De Schakel heeft als eerste school in Nieuwegein het landelijk Vignet Gezonde School behaald. Op woensdag 27 juni om 10.00 uur reikt wethouder Helen van den Berg van jeugd, onderwijs en sport het vignet Gezonde School officieel uit aan de school aan de Mendes da Costalaan 132.

Het Vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Met het vignet wil De Schakel aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Tot nu toe hebben slechts vijftien andere basisscholen in Nederland het vignet behaald. Op 28 juni worden er filmopnames voor een promotiefilmpje van het RIVM/ Centrum Gezond Leven gemaakt op De Schakel, waarmee de school landelijke bekendheid verwerft als Gezonde school. Het filmpje dient tevens als voorbeeld en inspiratie voor andere scholen. Wethouder Helen van den Berg: “Ik ben er trots op om zo’n school binnen de gemeentegrens te hebben. Het zou inderdaad mooi zijn als zij als voorbeeld kunnen dienen voor andere scholen. Het sluit bovendien goed aan bij de doelstellingen van ons sport- en beweegbeleid: ‘Nieuwegein Beweegt.'”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren