Stem! en laat de Poldermolen in Nieuwegein weer echt water malen

Op basis van een haalbaarheidsonderzoek hebben de gemeente Nieuwegein, het Waterschap De Stichtse Rijnlanden en het Utrechtse Landschap een convenant getekend waarin ze verklaren hun best te zullen doen de molen in Park Oudegein weer een functie te geven. De gemeenteraad van Nieuwegein heeft reeds geld beschikbaar gesteld om de aansluiting van de molen te realiseren. Verwacht wordt dat Waterschap volgend jaar start met de waterwerken.

Het Utrechtse Landschap ontvangt subsidie van de provincie voor het onderhoud van de 23 Utrechtse molens die zij onder hun beheer hebben, een daarvan is de molen in Nieuwegein. Dit laat echter geheel geen ruimte voor een restauratie, in de zin dat de molen weer geschikt wordt gemaakt voor zijn oorspronkelijke functie. De werkgroep is reeds in 2017 een actie gestart om het benodigde bedrag bijeen te krijgen.

Wie kent de molen niet?! Maar wie ziet de molen weer graag in zijn oorspronkelijke functie? Stem dan op dit initiatief, zodat zij kans maken op het prijzengeld van de Nieuwegeinse Benefietavond. Hier kunt u stemmen!

De Oudegeinse Poldermolen is een wipwatermolen in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Hij is wekelijks geopend op woensdag- en zondagmiddag. Ook als de molen op andere tijdstippen draait, zijn bezoekers welkom. De molen heeft twee vrijwillig molenaars. Ton van der Heiden draait op woensdag en Frank van der Lecq op zondag.

De molen zoals die toen nog stond naast de brug tegenover de Karwei op de Herenstraat in Jutphaas

3 thoughts on “Stem! en laat de Poldermolen in Nieuwegein weer echt water malen

  1. Linda

    Waar komt het geld vandaan?

  2. Tim Dreessen

    Wordt er dan ook gelijk iets aan de vele hoge bomen rond de molen gedaan? Die houden de wind tegen en om te malen is er behoorlijk wat wind nodig.

  3. Jeannette Schoone

    Ik wil wrl stemmen maar als ik op het gele vlakje klik krijg ik een error bericht. Dat schiet dus niet op voor jullie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren