Open dag openbare basisscholen uitgesteld

De aangekondigde open dag van de openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein is uitgesteld in verband met het Coronavirus. Op 18 maart, midden in de week van het openbaar onderwijs, hadden de scholen gepland om hun deuren wagenwijd open te zetten voor iedereen die een kijkje wilde komen nemen. Vandaag hebben de directeuren van de 11 scholen besloten om deze open dag voorlopig uit te stellen.

“Op school moeten onze leerlingen en medewerkers zo veilig mogelijk zijn. Daarom willen we hen niet met extra mensen in contact brengen tijdens een open dag,” meldt Fred Teunissen, bestuurder van de openbare scholen. Wanneer de open dag wel zal plaatsvinden kan Teunissen nog niet zeggen. “We wachten af hoe de situatie rond het Coronavirus zich ontwikkelt. Als iedereen zich weer zonder risico vrij door Nederland kan bewegen, plannen wij een nieuwe datum voor de open dag.”

Ouders die een basisschool voor hun kind zoeken, blijven overigens gewoon van harte welkom voor een rondleiding en een gesprek. “Dit soort rondleidingen en gesprekken horen bij de normale gang van zaken op school,” zegt Ed Booms, directeur van OBS de Veldrakker, “en vooralsnog komt daar geen verandering in.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk