Open Dag op Montessori kinderopvang

Het Montessori kindcentrum in Nieuwegein, een samenwerking tussen de Montessori basisschool de Vleugel en Montessori kinderopvang, doet woensdag 9 maart mee met de Landelijke Montessori open Dag.

Op deze dag opent de kinderopvang haar deuren voor een kop koffie of thee aan de keukentafel en een rondleiding op locatie. Een uitgelezen kans voor kinderen en voor ouders om de Montessori materialen en de ruimtes eens goed te bekijken. De vestiging van de Montessori kinderopvang aan het Mozartplantsoen 1 in Nieuwegein is deze dag voor geïnteresseerden geopend van 09.00 tot 11.00 uur.

Montessori kinderopvang in o.a. Nieuwegein werkt volgens de Montessorimethode. Een methode die gebaseerd is op de onderzoeken van Maria Montessori rond het begin van de twintigste eeuw. In eerste instantie ontwikkeld voor peuters werd de methode wegens groot succes uitgebreid en toegepast bij kinderen van basisschoolleeftijd. Er is sprake van een methode omdat gegevens werden verkregen door methodologisch onderzoek van een groot aantal kinderen. Resultaten werden verkregen door systematische observatie gedurende de gehele ontwikkeling van het kind.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk