Open dag op FOM-Instituut Rijnhuizen

Het FOM-Insituut DIFFER in Nieuwegein houdt zondag 6 oktober, het weekend van de wetenschap, open dag. Gemiddeld bezoeken 900 tot 1000 mensen de laboratoria en maken daar kennis met onderwerpen als energie uit fusie, solar fuels en techniek, grote wetenschappelijke opstellingen, live experimenten en een kinderspeurtocht boordevol proefjes.

Wetenschappers en technici vertellen alles over hoe zij mooie, interessante en nuttige dingen maken en ontdekken. Tijdens diverse lezingen steekt de bezoeker van alles op over bijvoorbeeld de energiebron van de zon, lasers, plasma’s en hoe je computerchips maakt. De Fusion Road Show wordt twee keer gepresenteerd en staat bol van de live experimenten. En om nog dichter bij de echte natuurkunde te komen, zijn er doorlopend experimentele opstellingen in het instituut te bezichtigen. Hoe werkt kernfusie? Wat is een plasma? Hoe werkt een laser?

Voor de jonge bezoekers (8-14 jaar) is er ieder jaar een speciale speurtocht door het instituut, waar ze van alles leren over natuurkunde en techniek. Ook voor jong en oud is een bezoekje aan ons instituut dus een heel bijzonder kijkje in een natuurkundig laboratorium.

Het prachtige kasteel Rijnhuizen, dat bij het instituut hoort, is ook tijdens open dagen geopend: gidsen vertellen over de geschiedenis, en de Historische Kring Nieuwegein verzorgt een expositie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren