Open Dag Gemeentewerf Nieuwegein goed bezocht

Zaterdag 30 september hield de gemeente Nieuwegein op haar gemeentewerf een Open Dag van de uitvoerende werkzaamheden in de openbare ruimte. Inwoners van Nieuwegein konden een kijkje te nemen achter de schermen. En dat werd ook gedaan, ondanks het slechte weer! Ruim 800 inwoners namen de moeite om te komen kijken naar werkzaamheden. Onze videograaf Michael Simonse nam ook een kijkje en maakte bovenstaand video verslag.

Tijdens de open Dag werden ook een deel van de 700 zelfbeheerders (zappers) in het zonnetje gezet. Zij kregen van verantwoordelijk wethouder Peter Snoeren een heerlijke lunch aangeboden vanwege hun bijdrage aan een mooie schone stad.

Ook de Fietsersbond Nieuwegein was aanwezig. Zij presenteerden de onlangs feestelijk geopende Fietsnet Nieuwegein. De Fietsersbond laat weten: ‘Veel mensen hebben de borden en stickers al gezien! Top!’

Kinderen konden zich laten schminken en de dieren bezoeken van kinderboerderij IJsselstee die speciaal voor deze middag op de werf waren. En binnen liet het personeel zien hoe de bruggen bediend werden op afstand.

Ook de roeivereniging De Doorslag deed mee aan de Open Dag. Zij zitten sinds de nieuwbouw samen met de gemeente in één gebouw. De roeivereniging hield deze dag praktijkexamens voor haar leden. Bezoekers van de open dag kregen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de botenloods. Ook konden de bezoekers proef roeien op het droge en enkelen mochten het water op onder begeleiding van een instructeur.

De zappers in beeld

 

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren