Katern

Open Dag Amateurtuindersvereniging Galecop

Op zaterdagmiddag 21 juni organiseert de Amateur Tuindersvereniging Galecop van 12.00-16.00 uur een Open Dag. Op deze dag zijn tal van activiteiten te doen zoals: Verkoop van plantjes en stekjes – Verkoop oud gereedschap etc. – Verkoop van grond en meststoffen – Verloting met mooie prijzen (trekking om 15.30 uur) – Verkoop dranken etc. – Voorlichting zaaien & stekken / biologisch dynamisch tuinieren – Rondleidingen over het complex met gids. Voor de kinderen zijn diverse activiteiten met begeleiding.

De vereniging heeft een volkstuincomplex aan de noordkant van Nieuwegein, in de punt van Plettenburg (achter begraafplaats Noordeveld). Deze bevindt zich in de hoek van het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. De grond wordt gehuurd van de gemeente Nieuwegein. Het complex is ongeveer 40.000 m2 groot en de tuinen variëren in omvang van 100 m2 (5 meter breed bij 20 meter lang) en een omvang van 200 m2 (10 meter breed en 20 meter lang).

Het volkstuincomplex heeft een mix van moestuinen en bloementuinen met hier en daar fruitbomen. Ook is er een amfibieëntuin en een vlindertuin. De grondsoort is rivierklei. Zand en een aantal tuingoederen worden centraal ingekocht voor de leden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk