Open avond Tech Campus donderdag 28 november

ROC Midden Nederland opent dit jaar voor het eerst haar deuren weer voor bezoekers en toekomstige studenten van een mbo-opleiding op donderdag 28 november a.s. Wie interesse heeft in een technische opleiding moet tussen 18.00 uur en 21.00 uur zeker langskomen op de Tech Campus in Nieuwegein. Er zijn ook diverse leerbedrijven aanwezig om inzicht te geven in de branches en de werkgelegenheid, want zij staan te springen om goede vakmensen.

Leslocaties
De Tech Campus in Nieuwegein is verspreid over 3 leslocaties in Nieuwegein: Harmonielaan 1 en 2 en op de Structuurbaan 6. Op de Tech Campus leren studenten een vak en vaardigheden. Ze werken in echte projecten van bedrijven en maken cross overs tussen opleidingen. De Tech Campus bestaat uit vier techniekcolleges: ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College.

Op de Harmonielaan 1 stappen de bezoekers in de wereld van ICT. Op het ICT College demonstreren en presenteren studenten en docenten alles over hun opleiding. Van ontwikkeling en beheer tot security. Er worden drone demonstraties gegeven en studenten bouwen live een servicedesk.

Op Harmonielaan 2 vind je het Bouw & Interieur College. Hier kun je een “open huizen route” volgen langs diverse Tiny Houses, maquettes en projecten rond duurzaam en circulair bouwen. In de skihut van de opleiding onderhoud- en (ver)bouw wacht bezoekers een heerlijk kopje soep of chocolademelk. Natuurlijk zijn ook alle ambachtelijke beroepen vertegenwoordigd in de diverse vakmanschapsopleidingen. Waarvan enkele, zoals de parketopleiding, uniek in Nieuwegein te volgen zijn.

Het Tech College bevindt zich eveneens op de locatie Harmonielaan 2. In het Xperience lab en de overige praktijklokalen vertellen studenten en docenten bezoekers van alles over de nieuwste technische snufjes en innovaties. Denk aan warmtepompen, robotica, productielijnen, procestechniek, 3D printing, laser en plasmasnijden.

Heb jij passie voor alles wat rijdt en technische skills? Bezoek dan het Automotive College op de structuurbaan 6. Hier maak je kennis met de mobiliteitsbranche van nu: innovatieve aandrijfsystemen zoals waterstoftechnologie, duurzame mobiliteit en transport en de 24-uurs logistiek. Race met modelauto’s, duik onder de motorkap of stap in de E&R rijsimulator en test je rijskills in een grote truck.

Wil je deze open avond niet missen? Meld je dan alvast even hier aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren