Meedenkavond opgeschort na protest

Boze buurtbewoners hebben een vroegtijdig einde gemaakt aan de zogenaamde meedenkavond van de gemeente Nieuwegein over de nieuwbouwplannen in park Oudegein op 5 maart in De Rank. ‘Wij willen helemaal niet dat er huizen komen, dus wat doen we hier?’, was het geluid vanuit de zaal toen bleek dat de aanwezige wethouders niet uitgebreid op de vragen en onvrede van buurtbewoners in zouden gaan maar vooral wilden focussen op het meedenken over de plannen. Na een kort beraad moesten zij wel luisteren naar de aanwezigen, die alsnog een vragenavond eisten en pas mee willen denken nadat de raad een besluit heeft genomen over de plannen. “En hopelijk is meedenken dan niet meer nodig omdat de plannen van tafel zijn”, aldus Geranda Roeters van Wijkplatform Groen Wonen.

Uit de felle reacties in de zaal bleek al snel hoe het onderwerp en de houding van de gemeente leeft onder de inwoners van Nieuwegein. ‘Jullie zijn toch volksvertegenwoordigers?’ en ‘De gemeente doet toch wat ze wil, die luistert niet naar ons’, waren enkele gehoorde kreten. “Hoewel we tot nu toe ruim 4.000 handtekeningen hebben opgehaald en het al lang duidelijk is dat Nieuwegein nieuwbouw in het park niet wil, blijft de gemeente haar eigen plan trekken. Ze gebruikt dit soort avonden om linksom of rechtsom de bewoners in de plannen mee te krijgen. Dit doet geen recht aan de onvrede die er leeft onder de betrokkenen”, aldus Roeters. “Vanavond móesten de wethouders wel naar de wensen van de bewoners luisteren.”

Wijkplatform Groen Wonen is blij dat de gemeente naar haar burgers geluisterd heeft en hoopt dat ze dat blijft doen, zodat de bouw van honderd huizen in park Oudegein geen doorgang zal vinden. De vragenavond, waar ook de door de bewoners genoemde bezwaren en alternatieve locaties worden besproken, vindt plaats op dinsdagavond 9 april in De Rank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren