Opdracht voor kunstwerk bij De Toonladder en Vroonestein

In het kader van de nieuwbouw van de openbare basisschool De Toonladder en de renovatie van de RK basisschool Vroonestein en de 1% regeling hierbij zal een kunstwerk worden gerealiseerd in de gemeenschappelijke patio van de scholen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan de kunstenaar Peter van der Heijden de opdracht te verstrekken voor het uitvoeren van de kunsttoepassing. Opvallend bij het ontwerp van de school is de glazen entreehal van 6,5 meter breed die uitkomt op een patio midden in de school. De patio dient als lichthof voor verschillende lokalen. Beide scholen kijken uit op deze ruimte. Peter van der Heijden maakte een ontwerp voor deze patio.

Onder een aantal zilverberken plaatst hij een groep keramische honden. Ze staan als kinderen tijdens het speelkwartier verspreid over de patio. De honden variëren in vorm en formaat, maar hebben wel een zelfde soort huid. De architect van de nieuwbouw en vertegenwoordigers van de scholen zijn bij het schetsontwerp betrokken. Het kunstwerk zal bij de ingebruikname van de nieuwbouw van De Toonladder in april 2004 gereed zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk