Opbrengst Anjercollecte 2002

In de week van 26 mei tot en met 1 juni is de jaarlijkse Anjercollecte gehouden. De opbrengsten gaan naar het provinciale fonds, in dit geval het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat vervolgens subsidie geeft aan lokale en regionale projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud. De totaalopbrengst ligt met € 3.900 maar iets onder de recordopbrengst van 1998. Dat is dus een felicitatie waard voor én de collectanten én de inwoners van Nieuwegein.

Ook dit jaar weer is in Nieuwegein grote inzet geleverd voor de Anjercollecte. Bijna 60 collectanten van acht organisaties zijn op pad gegaan voor de Anjercollecte. Dat is zo’n 30 collectanten minder dan vorig jaar, maar duidelijk is dat de inwoners van Nieuwegein cultuur een warm hart toedragen. Dit jaar is desondanks bijna even veel opgehaald als vorig jaar. Het Nieuwegeinse Anjercomité had ongeveer vijftig organisaties op het gebied van cultuur en natuurbehoud aangeschreven met het verzoek om collectanten te leveren. Hierop hebben acht organisaties positief gereageerd. Hopelijk stimuleert de goede opbrengst, een derde deel is immers bestemd voor de eigen kas van de collecterende organisaties, volgend jaar meer organisaties om aan de collecte mee te doen.

Er zijn ook elk jaar Nieuwegeinse organisaties die subsidie krijgen van het eigen provinciale fonds. In de afgelopen vijf jaar hebben twintig Nieuwegeinse projecten in totaal ruim 50.000 gulden (€ 23.000) subsidie ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk