Opa en Annabel weer terug in de wijk Fokkesteeg

Vrijdag 19 oktober jongstleden zijn de kenmerkende kunstwerken ‘Opa en Annabel’ weer teruggeplaatst in de wijk Fokkesteeg. Niet meer op het plein aan de Hoornseschans maar langs het Fokkersteeglaantje. Daarmee zijn de beelden eindelijk weer terug in de wijk.

De twee houten beelden, gemaakt in 1987 door kunstenaar Bert Leenheer (geb. 25 april 1937) zijn geschilderd in vrolijke, felle kleuren zoals rood, geel en lichtblauw. Een spelend meisje van hout hangt voorover op een meer dan levensgrote bank en ‘Opa’ zit op een houten bank.

De beelden lieten voorheen zien dat verschillende generaties op één plein het best samen goed konden vinden: er heerste harmonie. Momenteel zitten Opa en Annabel wel een beetje uit elkaar. Opa aan het begin van het Fokkesteeglaantje en Annabel vertrouwd in haar bekende omgeving, de andere kant van het laantje. Maar er is nog steeds harmonie.

De beelden zijn gemaakt van stukken tropisch hardhout, dat Azobe heet. De kunstenaar heeft de stukken hout aan elkaar gelijmd en daarna geschilderd.

Vrijdag zijn de beelden teruggeplaatst en het wijknetwerk Fokkesteeg was ter plaatse en maakte bovenstaande impressie bij het terugplaatsen van Opa.

2 thoughts on “Opa en Annabel weer terug in de wijk Fokkesteeg

  1. Corry den duijn.

    Opa en Annabel
    Terug in Fokkersteeg, mooie beeldend.

  2. Susan van Ham

    Beter terug op het plein, daar waar ze horen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren