Op zoek naar uilen in Park Oudegein

Op vrijdagavond 9 december aanstaande organiseert Vogelwacht Utrecht, afdeling Nieuwegein/IJsselstein, een gezellige avondexcursie in Park Oudegein. Deelnemers zullen dan, onder leiding van Chris Kling op zoek gaan naar de bosuil.

Chris: ‘Deze uilensoort, die vooral in de schemering en ‘s nachts actief is, zullen we vooral op gehoor moeten waarnemen. Dat maakt het niet minder mooi als we de bosuil in het park horen roepen en is de meestvoorkomende uilensoort in Europa. Hij bewoont allerlei landschappen, variërend van loof- en naaldbos tot stadsparken en groene woonwijken, waar hij door zijn nachtelijke leefwijze niet altijd opgemerkt wordt. De bosuil broedt overwegend in boomholtes en begint al vroeg in het jaar (februari of maart) met nestelen. Het bekendst is de bosuil misschien nog wel van de spookachtige roep van de mannetjes – graag gebruikt in griezelfilms – die dan wordt beantwoord door het vrouwtje.’

Vind je het leuk om mee te wandelen an kun je je uiterlijk 6 december aanmelden bij Chris door een e-mailtje te sturen naar: chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Er kunnen maximaal 15 personen aan deze activiteit deelnemen. Het begint om 20.30 uur vanaf parkeerplaats Jack’s Grillhouse en zal tot ongeveer 22.30 uur duren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk