Op welke politieke partij gaat u uw stem uitbrengen 21 maart aanstaande?

Iedere vier jaar brengen kiezers hun stem uit voor de gemeenteraad. 21 Maart aanstaande mag u weer kiezen, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenteraad vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente. De raad bepaalt in grote lijnen wat er in de gemeente gebeurt. Daarnaast controleert de raad of het college van burgemeester en wethouders zijn werk goed doet.

Als u gebruik maakt van uw kiesrecht oefent u invloed uit op de samenstelling van de gemeenteraad. De partijen stellen een verkiezingsprogramma op. Daarin geven zij aan waar zij de komende jaren voor de gemeente willen bereiken. Meestal mag de partij die het meeste zetels heeft gewonnen proberen een college te vormen met een of meer andere partijen om een programma op te stellen waar zij de komende vier jaar aan willen werken.

De gemeenteraad van Nieuwegein bestaat uit 33 raadsleden. Hieronder ziet u de verdeling over de verschillende politieke partijen zoals uitgebracht in 2014.

Op de Digitale Stad Nieuwegein doen wij alvast een virtuele peiling.Hieronder kunt u alvast een stem uitbrengen op uw politieke partij. Maakt u alvast een keuze?

Op welke partij gaat u stemmen voor de gemeenteraad 21 maart aanstaande?

Laden ... Laden ...

 

2 thoughts on “Op welke politieke partij gaat u uw stem uitbrengen 21 maart aanstaande?

  1. Jos van Rossum

    Hallo Martin, hoe up-to-date is de schijf van 11 en over stemmers gaat het?
    Gr. Jos van Rossum

  2. Jos van Rossum

    Sorry, hoeveel stemmers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren