Op de Twitterfiets door Nieuwegein

Afgelopen maandag 16 mei, heeft de Nieuwegeiner Gerben Horst zijn Twitterfiets in ontvangst genomen. Een week lang mag hij van deze speciale fiets gebruik maken. Zijn belevenissen op de Twitterfiets deelt hij dagelijks in de 140 tekens van zijn tweets.

Fietsen is voor de meeste mensen een makkelijke manier om dagelijks iets aan lichaamsbeweging te doen. Daarnaast is het juist op de kortere afstanden naar werk, school of supermarkt vaak een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Van alle autoritten in Nederland is 50% korter dan 7,5 kilometer. Dat is nog geen half uurtje fietsen. “Net als veel inwoners van Nieuwegein neem ik binnen de stad makkelijk de auto zonder aan de fiets als alternatief te denken”, zegt Horst. “Als CDA-er vind ik autogebruik niet fout, maar de fiets is voor veel doelen vaak goedkoper, sneller en beter voor je lichaam en het milieu. Het gebruik van de Twitterfiets maakt me daar opnieuw van bewust. Ik ben zeker van plan om ook na deze week vaker de fiets te pakken, en anderen in mijn omgeving hierin te stimuleren”, aldus Horst.

De Twitterfiets is onderdeel van de campagne Heel Nederland Fietst. Deze 3-jarige campagne wordt gevoerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond. Wekelijks worden één of twee Twitterfietsen uitgeleend aan mensen die actief zijn op Twitter. De opvallende oranje fiets is inmiddels uitgeleend aan onder anderen Tweede Kamerleden Arjan El Fassed (GroenLinks) en Bart de Liefde (VVD), zanger Simon Keizer (Nick en Simon), radio-dj Bert Kranenbarg, cabaretier Guido Weijers en politiek verslaggever Frits Wester.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk