Op de koffie bij de nieuwe burgemeester

Vanaf 5 juni dit jaar heeft Nieuwegein een nieuwe burgemeester, dat wordt dus even kennismaken. Onze Frans Evers en Jos van Vogelpoel gingen daarom afgelopen week op de koffie bij Marijke van Beukering (D66). Zo heet de nieuwe en eerste vrouwelijke burgemeester van Nieuwegein en volgde Frans Backhuijs op die zich niet opnieuw beschikbaar stelde voor deze functie.

Waarom heeft van Beukering op deze functie in Nieuwegein gesolliciteerd, wat is haar eerste indruk van Nieuwegein na ruim een maand burgemeester te zijn, het evenemententerrein en wat gaat zij doen aan de veligheid en leefbaarheid. Allemaal vragen waarop ze een antwoord geeft. Duidelijk is dat zij onder de inwoners wil zijn met een luisterend oor.

Marijke is 51 jaar en geboren op 30 december 1971 in Cuijk, is nu nog woonachtig in IJsselstein en was lid van de Tweede Kamer voor de D66. Daarvoor raadslid en wethouder in IJsselstein voor dezelfde partij.

Over Marijke van Beukering-Huijbregts
Als Kamerlid was van Beukering gedreven door rechtvaardigheid. Marijke komt op voor kwetsbare burgers en voor de groep burgers die vergeten wordt. Ze is niet bang om moeilijke dossiers voortvarend op te pakken, wat ontzettend belangrijk is met haar portefeuilles: de arbeidsmarkt, ZZP’ers, kindregelingen en AOW & pensioenen, toen zij in de Tweede Kamer zat.

Iedere maand publiceert de Nationale Politieke Index een ranglijst van alle 150 Kamerleden en hun prestaties in het parlement. Zodat jij hun werk écht kunt volgen en je een goed beeld krijgt van het functioneren van onze Tweede Kamerleden. Op deze Nationale Politieke Index staat Beukering op plek 27 (meting 1 februari 2023). is Lid van Commissie voor de Rijksuitgaven / Tijdelijke Commissie Corona.

Eén van de uitspraken van Beukering: “Politiek en inwoners lijken steeds verder van elkaar af te staan” zegt Marijke van Beukering, “Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en open te staan voor elkaars ideeën en zorgen. Zo creëren we een samenleving van verbondenheid.”

Marijke begon haar carrière 30 jaar geleden als secretaresse bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na Den Haag heeft ze onder andere in Ivoorkust, Bosnië-Herzegovina en België gewoond. Ze ging terug naar Nederland en startte niet veel later als ZZP’er. Een paar jaar later werd ze politiek actief in de IJsselsteinse gemeenteraad. Ze was op dat moment het enige Raadslid voor D66 in die gemeente. Daarna volgde bijna 8 jaar het wethouderschap. In haar vrije tijd speelt Marijke graag een potje tennis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk