Katern

Oosterse inspiratie bij de Bibliotheek Nieuwegein

Op dit moment is in de Bibliotheek/Kunstuitleen werk te zien van schilderes Gina Gerritsen in de expositie ‘Oosterse Inspiratie.’ Gina Gerritsen woont en werkt in Nieuwegein en is als kunstenaar verbonden aan het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN). Gerritsen heeft zich voor de werken in deze expositie laten inspireren door het Verre Oosten.
De oosterse invloeden zijn zowel door de onderwerpen als de toegepaste fijnschildertechniek duidelijk zichtbaar in de werken, uitgevoerd in olieverf op doek of panelen en in Chinese inkttechniek. Door de eenvoud waarin ze zijn uitgevoerd stralen zij een voor het Oosten zo kenmerkend evenwicht en verstilling uit. De expositie is tot 1 mei aanstaande te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek aan de Zadelstede 1-10 in de binnenstad van Nieuwegein.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: