Oosterlicht wint Like Moving 2 Challenge

Na een voorbereiding van maanden, waarin naschoolse sportactiviteiten en teamtrainingen elkaar afwisselden voor de beide schoolteams, was het eindelijk zo ver. Op donderdag 9 juni vond de sportieve Challenge tussen ‘team Cals College en ‘team Oosterlicht College’ plaats in Sportcomplex Merwestein.

De Like Moving 2 Challenge wordt, net als voorgaand jaar, georganiseerd door SportID samen met partner Rabobank Utrecht. In deze Challenge dagen twee teams van 16 leerlingen van twee onderwijstinstellingen –het Cals College en het Oosterlicht College- elkaar uit op zeven sport, spel en beweegonderdelen.

De Challenge startte met een zogenaamde ‘uitblinkers-ronde’: een ronde met diverse activiteiten zoals een Pannatoernooi*, een krachtcircuit, volleybal en een heus gladiatorengevecht. Tot en met de laatste minuut bleef het spannend wie de meeste punten ging pakken voor zijn of haar school.

Na de ‘uitblinkers-ronde’ volgde de stormbaan, welke door de teams met een gelijke stand werd afgerond. En ook de daarop volgende quiz leverde een gelijke stand op voor de scholen.

De kop van jut, het laatste onderdeel van de Challenge, moest uiteindelijk de winnaar aanwijzen. Na enkele rake klappen van beide teams, was het team Oosterlicht College die de beslissende klap gaf en daarmee de Like Moving 2 Challenge 2016 won!

“Ik ben heel trots op de 1e plek van onze leerlingen! Ze hebben er vanaf het eerste begin hard voor getraind, dus ze verdienen het zeker. De grote wisselbeker krijgt een mooie plek binnen de school”, aldus Ilona Markus, docent Lichamelijke Opvoeding van het Oosterlicht College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk