Ook weer Sint Maarten in Galecop met Galecop Sociaal

Galecop Sociaal gaat haar activiteiten weer oppakken. Na lange tijd, vanwege de corona, stil te hebben gelegen worden er weer diverse activiteiten georganiseerd waaronder een 11 november een Sint Maartenoptocht en op 18 december aanstaande Winterwonderland. Galecop Sociaal is een wijkorganisatie gerund door vrijwilligers uit de buurt die leuke activiteiten willen organiseren voor de bewoners in de wijk.

Nathalie Nagtegaal van Galecop Sociaal: ‘Voor Sint Maarten op vrijdag 11 november aanstaande hebben wij een ontmoetingspunt ingericht bij het basketbalveldje naast de dierenweide Galecop. Van 17.30 uur tot 18.00 uur kunnen de deelnemers van de lampionnenoptocht genieten van een gratis kop groentebouillon, koffie, thee of chocomelk met slagroom en speculaas. Dit wordt aangeboden door Robin Food, bekend van onder andere de ‘Soep van de fiets’ die door onze wijk rijdt. Bij het verzamelpunt is ook een verkooppunt ingericht voor lampionnen mocht een deelnemer geen lampion hebben kunnen maken of kopen.’

Om 18.00 uur zullen de deelnemers gezamenlijk om 18.00 uur een lampionnenoptocht lopen. Daarna kan iedereen op eigen initiatief door de wijk langs de deuren gaan. Hier is een flyer voor die u op uw raam of deur kunt plakken indien u wenst dat er bij u aangebeld mag worden. Deze flyer is vanaf 8 november af te halen bij het buurtplein Galecop.

De lampionnenoptocht wordt vastgelegd bij helder weer met een drone door Albert Kok. Hoe meer lampjes hoe beter het mooie uitzicht vanuit de lucht kan worden gefilmd.

Nathalie Nagtegaal: ‘Ondanks dat wij al lieve betrokkenheid vanuit een paar vrijwilligers en andere organisaties hebben, zijn wij altijd op zoek naar meer vrijwilligers en MaS’sers. Verkeersregelaars, begeleiders van div. activiteiten, het rondlopen van flyers, het maken van snoep of hapjes, schminken, pr, achter de bar, sponsors, enz. enz. Als u het leuk lijkt om wat te doen voor de wijk kunt u contact opnemen via galecopsociaal2022@gmail.com. De volgende activiteit staat gepland op zondag 18 december, dan organiseert Galecop Sociaal Winterwonderland met Mickey en Minnie Mousse.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk