Ook SV Geinoord herdenkt Lau van Ravens

Het bericht dat Lau van Ravens op 96-jarige leeftijd is overleden, heeft ook bij SV Geinoord indruk gemaakt. De voormalige topscheidsrechter, geboren in Schiedam, was immers in het seizoen 2012-2013 eregast op Parkhout bij de thuiswedstrijd van SV Geinoord tegen Haaglandia, de favoriete amateurclub van Lau. Hij was destijds uitgenodigd door het bestuur onder leiding van de toenmalige voorzitter Rob de Vries met wie Lau samen met scheidsrechtersbegeleider Herman van ’t Riet (zie foto) de wedstrijd bekeek en vooral de arbitrale prestatie beoordeelde Lau toonde zich destijds nog helder van geest en toonde in de bestuurskamer trots een aantal foto’s uit zijn roemrijke periode als referee die begon begin jaren zestig.

Lau Ravens leidde in ’66 de UEFA-finale tussen Barcelona en Slovan Bratislava en floot op de WK van 1970 o.a. Duitsland tegen Marokko. In ’72 nam hij de finale van de UEFA Cup voor zijn rekening. Toen Lau in 1970 afscheid moest nemen vanwege de leeftijdsgrens, kreeg hij tot twee keer toe dispensatie vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten.

In Nieuwegein vertelde hij destijds ook nog met smaak dat hij als invaller moest aantreden in de wedstrijd tussen Real Madrid en PSV omdat de scheidsrechter een bierblikje tegen zijn hoofd had gekregen en moest uitvallen. Gelukkig was dat niet nodig bij Geinoord tegen Haaglandia en kon de scheidsrechter de negentig minuten keurig en ongestoord volmaken. Waarna oud-voorzitter Rob de Vries glimlachend opmerkte: “Jammer Lau dat je vanmiddag niet hoefde in te vallen, we hadden je graag nog even hier op Parkhout in actie gezien.’’

Lau van Ravens (links) als eregast bij Geinoord-Haaglandia naast oud-voorzitter Rob de Vries en begeleider Herman van ’t Riet (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk