Oogst je eigen honing in het Natuurkwartier

Tijdens het Lentefeest hebben bezoekers kennis kunnen maken met de bijen in het stalletje op het terrein van de kinderboerderij. Samen met de imker een kijkje nemen in het bijenvolk was voor veel volwassenen en kinderen een hele beleving.

De bijen hebben het in de afgelopen weken druk gehad. Het weer was prachtig en de lindebomen, tamme kastanjes en bramen bloeiden volop. Er is een grote voorraad honing verzameld. Heerlijke honing uit de directe omgeving van het Natuurkwartier, een echt Nieuwegeins product! Deze honing gaan we uit de volken halen en in potjes doen op woensdag 16 juli.

Iedereen die wil mag erbij zijn en ons helpen. Ervaar nu zelf hoe het is om een raampje honing te ontzegelen en in de slinger te zetten. Daarna alleen nog hard draaien en de honing loopt vanzelf uit de raampjes. Kinderen kunnen ook een etiketje maken voor het potje honing. Ga (tegen een kleine vergoeding) naar huis met een zelf geslingerd potje honing uit Nieuwegein. De honing zal vanaf 16 juli te koop zijn in het Natuurkwartier. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de nieuw te bouwen bijenstal.

De imker van Bijenhoudersvereniging Kromme Rijn Lek en IJssel
begint om 14.00 uur en stopt met slingeren om 16.00 uur (of eerder tot alle honing geslingerd is). Volwassenen en kinderen zijn woensdag 16 juli van harte welkom bij het Milieu Educatie Centrum(MEC) in het Natuurkwartier aan de Geinoord 9 in Park Oudegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk