Onze stadsbioloog blijft even binnen

Net zoals onze foto- en videografen, blijft ook onze stadsbioloog Udo Tenge (80 plus) de komende weken binnen. De natuur weerhoudt hem voorlopig om naar buiten te gaan. De natuur waarvan hij zo geniet, maar nu even niet. Het Coronavirus woedt ook door het Nieuwegeinse.

De Nieuwegeinse natuurliefhebber beschrijft iedere week op De Digitale Stad Nieuwegein een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen in Nieuwegein.

Udo: ‘Het onderwerp van deze rubriek nodigt uit om naar buiten te gaan. En naar buiten, dat is goed voor iedereen, toch? Ja, dat was zo vóór het Coronavirus. Nu moeten wij voorlopig binnen blijven, een wandeling is ineens ongezond geworden, voor jezelf èn voor anderen. Daarom voorlopig geen planten meer, of paddestoelen, of beestjes. Want die vindt je in het buitengebeuren. Hopelijk is het allemaal voorbij na 1 juni, dan kunnen wij de schade weer inhalen.’

De komende weken zullen we leuke beestjes, plantjes of zwammen in de ‘herhaling gooien.’ Toch een beetje de natuur naar binnen halen via de computer. Alles wat u ziet, groeit in Nieuwegein. Leuk om te weten als we met z’n allen weer naar buiten mogen en kunnen genieten van al het moois in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren