Onvrede bewoners over onderhoud Batau Noord

De laatste tijd komen er steeds meer signalen vanuit de wijk dat de bewoners zeer ontevreden zijn over het achterstallig onderhoud aan m.n. het openbare groen en de bestrating.Een bewoonster uit de omgeving van de Marterweide zond kortgeleden een brief naar het Utrechts Nieuwsblad, waarin zij aandacht vraagt voor de belabberde situatie en de lakse houding van de gemeente aangaande bovengenoemd probleem. Zij stelt dat de wijk er vanaf de doorgaande wegen wel aardig uitziet, maar dat de situatie verderop in de wijk ronduit slecht is. Verwilderde struiken en ongeremde onkruidgroei maken de stoepen en de woonerven steeds smaller en onoverzichtelijker.Bomen groeien ruim boven de dakgoten uit en zorgen met hun afgevallen blad voor verstopping van de dakgoten wat al tot enkele lekkages heeft geleid. Fiets- en voetpaden staan ’s winters onder water, waardoor ze in ijsbanen veranderen als de vorst intreedt.Al jaren brengt deze bewoonster de situatie, al dan niet via het wijknetwerk, bij de gemeente onder de aandacht, echter zonder dat er wezenlijk iets aan de situatie veranderd. “De burger zou voorlopig zijn OZB niet moeten betalen tot de gemeente onze klachten serieus heeft aangepakt”, vindt zij.
Een andere bewoner van de Marterweide deed zijn beklag over de slechte bestrating. Toen hij nadien struikelde en twee tanden verloor, duurde het nog enkele weken voordat de gemeente de bestrating kwam herstellen.Ook langs de Hertenweide is de situatie slecht. Hier zorgden een fietspad dat in slechte staat was en een grote, overwoekerde kuil voor twee beenbreuken. Bijna een jaar later is deze, door het rooien van een boom ontstane kuil, nog niet opgevuld. De gemeente werd aansprakelijk gesteld, maar heeft deze zaak na een jaar nog steeds niet bevredigend opgelost.Deze gang van zaken leidt tot veel frustratie bij de bewoners van deze wijk. Een enkeling verwoordt het als volgt: “Helaas gaat in Nieuwegein op dat de burger wel mag betalen, maar daarna “kapot kan vallen”.
Een woordvoerster van de gemeente geeft toe dat er sprake is van achterstallig onderhoud in Batau noord. ‘Volgens haar zal over enkele weken de begroeiing langs de paden gesnoeid gaan worden en zal het veld achter de Marterweide en de Eekhoornweide worden schoongemaakt. De gemeente zou al sinds 2002 extra geld hebben uitgetrokken voor het beheer van de openbare ruimte. Ook de komende jaren zal hier extra geld voor worden vrijgemaakt. “Wij vragen de bewoners een handje te helpen de buurt in de toekomst schoon te houden,” aldus deze vertegenwoordigster van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk