Ontwikkelingsplan Het Klooster 2004 vastgesteld

Het college heeft het Ontwikkelingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2004 (OP 2004) vastgesteld. Hierin worden strategische en ontwerpkeuzes en de ruimtelijke functionele hoofdstructuur beschreven en inzichtelijk gemaakt in kaartbeelden. Het OP 2004 is gebaseerd op het Herzien Ontwikkelingsplan (HOP) uit 2002. Het verschaft inzicht in, en legt verbanden tussen de onderdelen van het bedrijvenpark (en de omgeving). Die onderdelen worden gefaseerd ontwikkeld.

Op een aantal punten wijkt het OP 2004 af van het HOP. De belangrijkste is de invulling van de noordoostelijke punt. In het HOP was hier een haven aan het Amsterdam-Rijnkanaal voorzien. In het OP 2004 behoort deze haven nog steeds tot de mogelijkheden, maar zal na de vaststelling van het OP 2004 eerst een andere haalbaarheidsstudie worden verricht naar de ontwikkelingsmogelijkheden van dit gebied.

De planologisch-juridische vertaling van het OP 2004 zal in meerdere plannen geschieden. Het ontwerp OP 2004 heeft voor inspraak ter inzage gelegen. Het college heeft het nu vastgesteld en legt het – licht gewijzigd – ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk