Ontwerp nieuw Muntplein is klaar

Betere Buurten vernieuwt de inrichting van het Muntplein. Betere Buurten is een buurtvernieuwingsproject waarmee de buitenruimte in de buurt wordt opgeknapt. Zo kan de buurt er hopelijk weer 40 jaar tegen. Dit doet de gemeente samen met iedereen die woont, werkt en winkelt in de Muntenbuurt. De Muntenbuurt is een bijzondere Betere Buurt omdat hij onderdeel is van de Regiodeal*.

Over de schets voor het vernieuwde Muntplein waren bewoners, winkeliers en bezoekers erg tevreden. Alle stoepen en straten krijgen nieuwe tegels. Daarmee wordt gezorgd dat er geen kuilen meer zijn. Ook wordt het groener, kunnen kinderen spelen op het plein en wordt de looproute naar de loopbrug (Menuetbrug) voorzien van meer groen en zal de brug worden opgeknapt.

Onder het plein zal water opgevangen worden. Dit zie je niet, maar voorkomt overstromingen als het heel hard regent. Op het plein komt een waterpunt. Hier kun je gratis je flesje of beker vullen met drinkwater.

Een groen Muntplein
Iedereen is het erover eens: het Muntplein mag veel groener. Dat zal dan ook worden gedaan. Op de schets zie je plantvakken met een verhoogde rand. Op de rand kun je zitten. De grote boom bij De Vuurtoren blijft staan. Het rijtje lindes zal weggehaald worden, omdat ze niet gezond zijn. In de plantvakken komen bomen terug en bloeiende planten.

Het kunstwerk
Het kunstwerk De Poort blijft op het plein staan. De bewoners konden hierover stemmen. Een meerderheid vond dat het kunstwerk bij het Muntplein hoort, zelfs al vindt niet iedereen het mooi. In de schets staat hij in een groenvak, zodat er minder snel op geklommen wordt. Sommige mensen vonden dat gevaarlijk.

Spelen op het plein
Terwijl ouders en grootouders even zitten op het plein, kunnen de allerkleinsten spelen in het klimboompje of op de stapstammetjes. Veel bezoekers en winkeliers vroegen hierom. Uit een test met straatstickers blijkt dat iets te spelen voor de allerkleinsten geen overlast bezorgt.

De route naar de loopbrug
Hier komen ook vakken met bomen en bloeiend groen. De vakken hebben vrije ronde vormen. De boompjes halen we weg, omdat ze te dicht bij de huizen staan. Langs de tuinen komen hagen.

Speelplekken
De glijbaan gaat weg. Er wordt weinig op gespeeld omdat er weinig zicht op is. Er worden nieuwe speelse plekken bij de Kronenburgflat, bij de voetbalkooi, op het Muntplein en bij de Daalderburg gemaakt.

Loopbrug
De loopbrug (Menuetbrug) wordt opgeknapt. Hij krijgt nieuwe verf en een nieuwe looplaag. Daardoor hij ziet er weer fris uit.

Fietsen en fietsparkeren
Fietsparkeren blijft mogelijk op het plein. In de hoek van de Albert Heijn en in de hoek van de kaasboer/drogist. Ook in de toekomst mag je niet fietsen op het plein. Afstappen doe je bij de poorten.

*Regiodeal
In de Regiodeal Vitale Wijken Overvecht, Batau en Vollenhove werken we binnen de gemeente samen met de collega’s die zich bezighouden met werk en inkomen, sport, gezondheid, toezicht, veiligheid en leefbaarheid, klimaatadaptatie en meer. Daarnaast krijgen deze wijken geld en ondersteuning van de Rijksoverheid en de provincie Utrecht en wordt samengewerkt met Vollenhove Vooruit (een onderdeel van de Regiodeal in Zeist) en Samen voor Overvecht (het deel van de Regiodeal in Utrecht).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk