Ontwerp hellingbaan en fietsroute fietsbrug

De nieuw aan te leggen fietsbrug bij de Plofsluis in Nieuwegein krijgt een compacte geplooide hellingbaan aan de Houtense kant. De fietsroute aan de Nieuwegeinse kant via de Structuurbaan, zowel naar het noorden als naar het zuiden, wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Dit heeft het college van Nieuwegein besloten op basis van twee participatietrajecten met belanghebbenden.

In het voorjaar 2011 heeft een studie plaatsgevonden naar de wijze waarop de fietsbrug bij de Plofsluis het beste kan aanlanden aan de Houtense kant. Omwonenden en belanghebbenden hebben meegedacht over het ontwerp van de hellingbaan. Helen van de Berg (portefeuillehouder van de fietsbrug): "In de klankbordgroep hebben we best heftig met elkaar gesproken en begrijpelijk, want de hellingbaan heeft een behoorlijke impact op de omgeving. Hoewel het niet mogelijk is om iedereen tevreden te stellen, denk ik echter dat we mede dankzij de input van de klankbordgroep tot een ontwerp gekomen zijn dat zo goed mogelijk tegemoet komt aan de verschillende belangen die er zijn."

Op basis van de uitkomsten van het participatieproces heeft het college gekozen voor een geplooide aanlanding die compact in het landschap ligt, de openheid van het landschap en het schootsveld de Nieuwe Hollandse Waterlinie zo min mogelijk verstoord en die zowel vanaf de Heemsteedsekanaaldijk, als van de Overeindseweg voor fietsers en wandelaars benaderbaar is. Voor de nieuwe fietsbrug bij de Plofsluis maakt de gemeente een bestemmingsplan. Deze procedure, met formele inspraak mogelijkheden, is momenteel in voorbereiding en start naar verwachting direct na de zomervakantie 2011.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk