Ontwerp en planning bouw nieuw politiebureau bekend

De bouw van het nieuwe politiebureau begint, zoals het er nu naar uitziet, na de zomervakantie van 2024. De politie heeft het ontwerp klaar en daarmee is ook duidelijk waar het gebouw precies komt te staan en hoe het eruit zal komen te zien.

Politiebureau Nieuwegein

Het politiebureau aan de Schakelstede in City, de binnenstad van Nieuwegein, verhuist naar de plek tussen de carpoolplaats aan de Zandveldseweg en de A2-afrit Nieuwegein-Zuid. Eind 2025 zal het politiebureau opgeleverd worden. Begin 2026 zal de politie naar het nieuwe gebouw verhuizen.

Eind januari was er voor betrokkenen en omwonenden een drukbezochte informatieavond. Hier werd het ontwerp gepresenteerd. Het gebouw wordt twee verdiepingen hoog, één minder dan volgens het bestemmingsplan zou mogen. Mensen konden een reactie geven op de inrichting van de tuin. De politie verwacht binnenkort de omgevingsvergunning voor de bouw aan te vragen. Zodat in |oktober de bouw daadwerkelijk kan beginnen.

De verhuizing is nodig, omdat het gebouw aan de Schakelstede in de binnenstad van Nieuwegein niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd en de politie ook in de toekomst voor de hele regio goed bereikbaar moet blijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk