De Digitale Stad Nieuwegein

Ontwerp een eigen bord voor een rookvrije speelplek

Vanaf 1 maart 2021 wil de gemeente Nieuwegein dat zo veel mogelijk kinderen in haar stad rookvrij kunnen spelen en sporten. Een rookvrije speelplek is een gezonde en fijne plek om te spelen. Vindt u als ouder het onderwerp belangrijk? En vinden uw kind(eren) het bovendien leuk om creatief bezig te zijn? Laat uw kinderen dan mee doen aan de ontwerp-wedstrijd die de gemeente Nieuwegein organiseert.

Ontwerp een eigen bord dat aangeeft dat de speelplek in de buurt rookvrij is. Het beste ontwerp wordt op een bord gedrukt en echt geplaatst in de buurt waar u met u gezin woont.

Meedoen?
Ontwerp een bord op A-4 formaat waaruit duidelijk wordt dat de speeltuin rookvrij is. Stuur het ontwerp voor 8 februari 2021 naar de gemeente. Dit kan op twee manieren:

Maak een duidelijke foto van het ontwerp. Stuur deze foto per email naar a.abbink@nieuwegein.nl en bewaar de tekening goed! Of stuur het ontwerp per post naar de gemeente Nieuwegein: Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein. Met de winnaar wordt uiterlijk 18 februari contact opgenomen.

De gemeente Nieuwegein en SportID sluiten aan bij de campagne van de Rookvrije Generatie. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.