Nieuwegeinse schittert in korte film OP

Twee jonge actrices van het Anna Lyceum uit Nieuwegein en een van het Amadeus Lyceum uit Utrecht schitteren in de korte film OP. Het Anna van Rijn College heeft maker en docent Guiot Duermeijer gesteund in zijn strijd om dit onderwerp op de kaart te zetten.

In de korte film OP van Reinout van Schie en Guiot Duermeijer zien wij drie meiden knokken tegen de buitenwereld. In een wereld waarin iedereen iets van hen moet, proberen de jonge personages van OP zich staande te houden. Alle drie de jonge actrices hebben zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om onder druk te staan. Zij hebben hierdoor op een krachtige en indringende manier weten neer te zetten hoe het is om op te gaan.

De educatieve première van OP vindt plaats op 11 mei op het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Hierna zal OP te zien zijn op festivals en middelbare scholen. Op middelbare scholen zal de film ingebed worden in een les, waarbij in wordt gegaan op de druk die op scholieren ligt en de verschillende oorzaken van een burn-out bij jongeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren