Ontmoeting samenwerkingspartners armoedebestrijding

Tientallen actieve vrijwilligers en professionals ontmoetten elkaar rond het thema ondersteuning voor mensen met een laag inkomen. De gemeente nodigde de samenwerkingspartners uit voor een bijeenkomst om hen te informeren over regelingen binnen het nieuwe armoedebeleid en om elkaar bij te praten. Zo gingen medewerkers van de woningcorporaties, welzijnsorganisatie, kerken, stichtingen en zorgorganisaties in gesprek. Een betrokken Nieuwegeins netwerk.

Eind december 2014 stelde de gemeenteraad nieuw armoedebeleid voor de periode 2015-2018 vast. In Nieuwegein staat het bestrijden van armoede hoog op de agenda. In het nieuwe beleidsplan wordt beschreven wat de gemeente doet om mensen met een laag inkomen te ondersteunen en hen de mogelijkheid te geven om mee te doen. En dat doet de gemeente niet alleen, maar samen met verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwilligersinitatieven. In het nieuwe beleid is speciale aandacht voor het leveren van maatwerk, preventie, vroegsignalering en de extra inzet op kinderen die leven in een gezin met een laag inkomen.

De samenwerkingspartners zijn voor de gemeente heel belangrijk om mensen met een laag inkomen te bereiken. Tijdens de bijeenkomst werden de regelingen voor financiële hulp toegelicht. Een medewerker van uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen Lekstroom en van de gemeente verzorgden een presentatie. Daarbij was er ruimte voor het delen van ervaringen, informatie-uitwisseling en nadere kennismaking.

De gemeente Nieuwegein heeft verschillende regelingen voor mensen met een minimuminkomen beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht van de regelingen. Meer informatie over de voorwaarden van deze regelingen vindt u op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren