Ontmanteling geldautomaat Tramstraat

De Rabobank heeft bekend gemaakt dat de geldautomaat in de Tramstraat in Vreeswijk binnenkort ontmanteld zal worden. ‘Boven de geldautomaat in de Tramstraat is sprake van privébewoning, waarbij een significant veiligheidsrisico is geconstateerd’ aldus de Rabobank.

De afgelopen jaren wordt de Rabobank, maar ook andere banken, geconfronteerd met een toename van geweld rondom geldautomaten. De Rabobank heeft een zorgvuldig onderzoek laten doen naar al hun lokaties, waarbij een inschatting is gemaakt van de situatie en passende maatregelen zijn geadviseerd. Van twee lokaties is besloten de automaten op korte termijn buiten werking te stellen en te ontmantelen. Een ander geldautomaat staat in Leidsche Rijn.

‘Ondanks dat we er veel aan gedaan hebben om de lokaties veiliger te maken kunnen we niet garanderen dat er geen incidenten plaatsvinden. De bewoners hebben proactief diverse malen in het afgelopen jaar hun zorgen geuit bij de bank.’

De geldautomaat in Vreeswijk wordt goed gebruikt. Om de bewoners van die wijken te faciliteren heeft de Rabobank het afgelopen half jaar actief gezocht naar een andere lokatie voor een geldautomaat. Het plaatsen van zogenaamde ‘instore automaten’ heeft, vanwege de veiligheid, de voorkeur. Helaas is nog geen geschikte lokatie gevonden. De Rabobank blijft actief op zoek om in Vreeswijk een plek te vinden. ‘Helaas hebben we tot op heden geen geschikte lokatie gevonden. In Vreeswijk is de afstand tot de dichtstbijzijnde geldautomaat van de Rabobank 1,5 km (winkelcentrum Hoog Zandveld.’

In Nieuwegein is al een aantal instore automaten succesvol in gebruik. Eind 2011 heeft de Rabobank een automaat geplaatst in de hal van het St. Antoniusziekenhuis. Daarnaast wordt er in het najaar een geplaatst in theater De Kom. In de PLUS supermarkt in winkelcentrum Nedereind staat al langere tijd een instore automaat, die goed gebruikt wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk