Katern

Ontknoping titelstrijd Koveni 1 nadert

Door de historisch ruime zege van Koveni 1 op Débaldérin 1 van afgelopen zaterdag, heeft de hoofdmacht van Korfbalvereniging Koveni de laatste belangrijke stap richting de kampioenswedstrijd gezet. Dit was de grootste overwinning aller tijden voor de korfballers uit Nieuwegein. Zij wonen met maar liefst 25-3. Ook directe concurrent Hemur Enge 1 wist dit weekend hele belangrijke punten te pakken tegen buurgenoot Arena 1. Daardoor staat Koveni nog steeds op gelijke hoogte met Hemur Enge.

Komende zaterdag moet het dan écht gaan gebeuren, want Koveni gaat zaterdag in een rechtstreeks duel tegen Hemur Enge uitmaken wie er kampioen gaat worden. Bij winst voor de Nieuwegeiners is kampioenschap sowieso een feit. Bij gelijkspel zijn beide ploegen nog afhankelijk van de uitslagen in het laatste speelweekend, maar dan is Koveni in het voordeel wegens onderling resultaat. Bij verlies is het voor Koveni vrijwel onmogelijk om het kampioenschap nog binnen te halen.

De titelstrijd blijkt tot op het laatste moment spannend. Zaterdag is de ontknoping. Koveni speelt om 15.30 uur in Amerongen bij Hemur Enge in sporthal de Allemanswaard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk