Vegetarische Beef Shanghai

Koken uit een pakje moet je niet te vaak doen, maar zo af en toe is het wel even makkelijk, snel klaar en weer eens iets anders. De pakken “Wereldgerechten” vind ik geweldig. Met name de ingesloten kruidenmixen maken de gerechten zo lekker en aromatisch. Voeg wel altijd wat extra verse groente(s) toe, dan is je maaltijd completer en gezonder.
De Beef Shanghai voor dit recept wordt met gehaktballetjes bereid. Zelf geef ik de voorkeur aan vegetarische gehaktballetjes en in onderstaand recept heb ik die zelfs vervangen door iets anders, namelijk vega-roerbakstukjes. Het resultaat? Mjammie…een aanrader. Nodig voor 3 à 4 personen:
1 pak Chinese Beef Shanghai * (Knorr Wereldgerechten)
1 of 2 bakje(s) vega-roerbakstukje (à 175 g, Quorn)
zonnebloemolie
1 prei
1 winterpeen
350 ml water
100 g taugé Extra: wok of hapjespan;vergiet of grote zeef *Het pak bevat zakjes kruidenmix, saus, Chinese mie en kruidige olie. Doe de roerbakstukjes in een schaaltje en strooi de inhoud van het zakje Beef Shanghai-kruidenmix en een flinke scheut zonnebloemolie over de roerbakstukjes.
Schep alles goed door elkaar zodat de stukjes bedekt zijn met olie en kruiden.
Laat tot gebruik staan.
Snij de prei in kleine ringen, was ze in ruim water en laat in een vergiet uitlekken.
Schil de winterpeen, was hem en snij hem in kleine blokjes of reepjes.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Ondertussen een wok of hapjespan verhitten en de roerbakblokjes met de aanhangende olie even aanbakken.
Voeg de winterpeen en de prei toe en roerbak deze even mee.
Giet het water in de pan en strooi de inhoud van het zakje sausmix in de pan.
Goed doorroeren en aan de kook brengen.
De taugé afspoelen en direct toevoegen aan de saus.
De kookpit lager zetten.
Laat 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken.
Ondertussen de Chinese mie in ca. 3 minuten in het kokende water gaar koken.
De mie met een vork losmaken en in een vergiet afgieten.
Doe de mie terug in de pan en schep er de inhoud van het zakje kruidige olie door.
Serveer de mie en de saus apart.
Lekker met een tomatensalade en cassave-kroepoek (deze kroepoek is vegetarisch). Vegetarisch hoofdgerecht.
Tijd ca. 25 minuten
Bron: Knorr wereldgerechten. Tip
Als je het oorspronkelijke recept op het pak volgt gebruik je gehakt dat je aan moet maken met de kruidenmix uit het pak.
Vegetarische gehaktballetjes zijn al kant en klaar. Als je deze gebruikt, marineer ze dan net zo als de roerbakstukjes met olie en het zakje kruiden. Weetje
Vegetarische vleesvervangers zijn veel minder calorierijk dan het meeste vlees. Ze zijn veelal geproduceerd op basis van soja. Soja, dat al sinds 2838 v. Chr als voedingsmiddel wordt gebruikt, bevat veel lecithine, dat gunstig inwerkt op cholesterol zodat hart- en vaatklachten verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat soja ook een eiwit bevat (Bowman-Birk Inhibitor) dat een positieve en permanente invloed heeft op de ontwikkeling van kanker. Daarnaast heeft het een anti-ontstekingseffect. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk