Onthulling kunstwerk Herman Schalken

Kunstenaar Herman Schalken heeft in december twee wandschilderingen bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein gemaakt. Deze wandschilderingen is woensdag 27 maart feestelijk onthuld door Renée Blom, wethouder van onder andere sport in Nieuwegein.

Herman Schalken was erg blij met de onthulling: “Ik ben erg blij met de aanwezigheid van alle mensen. Ik hoop hiermee mijn werk te hebben gepromoot, zodat ik ook op andere plaatsen in Nieuwegein een kunstwerk kan realiseren.” De vrolijk gekleurde kunstwerken zijn te herleiden tot zwemmers. De kunstwerken zijn in de kenmerkende geabstraheerde en kleurrijke stijl van Schalken gemaakt en waren voor hem het tweede project in Nieuwegein.

Directeur van de NV Sportinrichtingen Nieuwegein, waar Merwestein een onderdeel van is, Ton Bothoff, is zeer blij met het resultaat. “We waren al langer op zoek naar een mogelijkheid om de betreffende gang een nieuwe uitstraling te geven, deze kunstwerken vormen een perfecte invulling. Daarnaast zijn ze gemaakt door een kunstenaar uit Nieuwegein, wat onze band met de stad nog meer versterkt.”

Herman Schalken heeft als hoofdberoep docent kunst. Daarnaast is hij kunstschilder en maakt wandschilderingen in openbare ruimtes. Zijn kennis heeft hij opgedaan op de kunstacademie in Arnhem. Na zijn kunstwerk in sporthal Wijkersloot, was dit zijn tweede kunstwerk in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk