Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens te gast in de bieb: ‘Kijk met een andere bril naar de werkelijkheid’

Meer ontdekken over verschillende culturen, reizen én onze werkelijkheid? Laat je op donderdag 16 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de bibliotheek meevoeren door ontdekkingsreiziger, auteur en bioloog Arita Baaijens. “Als je weggaat, kijk je met een andere bril naar de werkelijkheid.”

“In mijn boekpresentatie duiken we net als Alice in wonderland in andere werelden. In Siberië zingen mensen met bergen en rivieren, in Papoea Nieuw Guinea verstaan mensen boodschappen van vogels. Hoe kan het dat mensen op andere plekken natuur verstaan en wij in Nederland niet?” aldus Baaijens.

Paradijs in de polder
Baaijens ontving internationaal erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van landschap. Het boek Zoektocht naar het paradijs (2016) over de expeditie en haar onderzoek naar betekenis van landschap in Siberië werd een bestseller. In 2018 verschijnt het werkboek Paradijs in de polder, wat landschap je vertelt.

“Het is heel makkelijk en soms ook bevrijdend om je blik te verbreden, om je open te stellen voor andere ideeën”, vertelt Baaijens alvast over haar bezoek op de website van De tweede verdieping.

Wil je mee op ontdekkingstocht met Arita Baaijens? Je kunt op de website voor 7,50 euro een ticket bestellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk