‘Ontdek Je Talent Dag’ bij Schilderschool d’ Oude Werf

Op zondag 17 december a.s. geven diverse kunstenaars in d’ Oude Werf aan de Stormerdijkstraat 62 in Nieuwegein verschillende clinics. Bezoekers kunnen dan kennis maken met diverse schildertechnieken en ontdekken of dit leuk is om te doen. De clinics zijn gratis. Kijk op de website van d’ Oude Werf voor meer informatie.

Om 13.00 uur trapt Herman Schalken af met een tekenworkshop voor de jeugd waarin ze met tekenpotloden een herfstblad tekenen en oefenen met ‘verloopjes’ van licht naar donker. Herman begeleidt de jeugdateliers van 7-12 en van 13-17 jaar op de woensdagmiddag.

Om 13.45 uur neemt Lisa Peters Esvelt het stokje over en kun je drie kwartier lang los gaan met soft pastels. Met een paar techniekjes krijg je een prachtig resultaat. Lisa geeft de workshops en de cursussen in soft pastel in d’ Oude Werf.

Van 14.30 uur tot 15.15 uur leidt Nine Kullberg je over het papier in een teken-clinic. Tekenen begint met een lijn en met anders leren kijken. Nine geeft de cursus tekenvaardigheden, de workshops model- en portret tekenen en begeleidt de cursisten van het Open Teken Atelier.

Tussen 15.15 en 16.00 uur is het tijd voor Chaos & Creatie. Mireille Nagtegaal leert de bezoekers om wat je ziet snel om te zetten naar een abstracte weergave met een penseel. Naar een object uit de natuur kom je simpel tot abstractere vormen waar je zelf kleur aan geeft. Mireille geeft de cursus abstract schilderen basis en verschillende workshops waar ze je uitdaagt om abstract te werken.

Om 16.00 uur sluit Sasja Bork de middag af met de clinic: ‘Olieverf? Probeer maar!’ Met Sasja maak je een mini schilderijtje in olieverf volgens haar drie Gouden Tips en de nieuwste olieverfmedia. Ze bewijst dat Olieverf niet hoeft te stinken, best snel droogt en als je je aan de eenvoudige regels houdt, heel makkelijk is in het gebruik. Sasja geeft de cursus olieverf schilderen en begeleidt vier groepen gevorderde schilders in het Open Schilder Atelier.

Sasja Bork

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren