Onstuimig weer zorgt voor schade in Nieuwegein

Het is zondag onstuimig en nat weer. In het binnenland kunnen windvlagen tot 90 kilometer per uur hinder opleveren. In Vreeswijk zijn een paar bomen omgevallen. Een daarvan viel tegen een huis op De Kade. De brandweer is druk bezig met het afhandelen van veel stormschade.

Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven in verband met het onstuimige weer, dat wordt veroorzaakt door een depressie boven de Britse eilanden die de naam Bella heeft gekregen.

Storm Bella neemt niet alleen zware windstoten met zich mee, maar ook veel neerslag. In de loop van de middag neemt de wind af en trekt de regen langzaam naar Duitsland. Het wordt een graad of 7. Vannacht zijn er opklaringen en zakt de temperatuur naar waarden rond nul. Morgen is het wisselend bewolkt met soms een bui.

Heeft u foto’s van stormschade? Stuur deze dan op naar onze redactie, dan zullen wij deze op ons nieuwsplatform plaatsen. De foto’s mogen verstuurd worden middels WhatsApp op 06-46139696 of via de e-mail: redactie@pen.nl.

Weer tijdens Oud & Nieuw
Tijdens de jaarwisseling is het overwegend droog en lokaal kan het een beetje regenen. Er staat weinig wind en mede door het landelijke vuurwerkverbod zal het lang niet zo rokerig worden als afgelopen jaarwisseling, voorspelt weerbureau Weeronline.

De temperatuur ligt op 31 december rond een graad of twee en de gevoelstemperatuur ligt iets onder nul.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren