Ongeloofwaardig? Een inzending van O.N.S.

Van de fractievoorzitter van Onze Nieuwegeinse Samenleving, de heer Balth de Winter, kregen we een reactie over een artikel, geschreven door de VVD Nieuwegein. Deze heeft sinds kort haar column: De VVD aan het woord op De Digitale Stad Nieuwegein. De heer de Winter schrijft het volgende:

‘De VVD heeft er weer een nieuw speeltje bij: een weblog op PEN. ’t Heeft even geduurd, maar sinds de VVD in de gaten heeft dat PEN ook kan worden gebruikt als kotsbakje, maakt de fractie er gretig gebruik van.

Met een ogenschijnlijk objectieve en rechtvaardige analyse van politiek Nieuwegein draaien artikeltjes heel simpel uit op het onderuit halen van anderen. Nou kan mij het niet zo schelen als een partij met modder wil gooien – uiteindelijk krijgt ‘ie er zelf vieze handen van! Als het echter leugenachtig wordt gaat de VVD de fout in.

In zijn enthousiasme om de fractie van ONS te kijk te zetten, wijkt Van Everdingen op de weblog van de VVD (artikeltje d.d. 28 september) een beetje te ver van de waarheid af. Dat is jammer – we hebben wel wat anders te doen dan flauwe kwetspraat over ONS recht te moeten zetten!

Op 7 april jongstleden nam de gemeenteraad een besluit over (onder andere) de parkeerverordening en de datum van invoering ervan. Omdat door het initiatief voor het houden van een referendum de datum van invoering opschoof moest daarover op 24 september een nieuw raadsbesluit worden genomen. Klopt als een bus. Waar maakt Van Everdingen zich druk over? Dat ONS in april vóór stemde en in september tégen! Na uitgebreid geteut komt het hoge woord eruit: de fractie van ONS maakt zich ongeloofwaardig.

Nee, Van Everdingen probeert ONS ongeloofwaardig te maken. Het foutje dat hij echter maakt is dat ONS zowel in april als in september duidelijk gemotiveerd tégen het raadsvoorstel heeft gestemd. Wie zit hier te draaien? Wij zijn benieuwd naar de volgende ‘story’!’, aldus de heer de Winter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk