Onderzoeksonderwerpen 2009 bekend

De rekenkamercommissie heeft het onderzoeksprogramma voor 2009 openbaar gemaakt. In dit programma staan de drie onderzoeken die de rekenkamercommissie in 2009 gaat uitvoeren. Te onderzoeken onderwerpen in 2009 zijn:

1. Inspraakverordening: hoe functioneert deze? Hiervoor neemt de rekenkamercommissie deel aan het ´benchmarkonderzoek burgerparticipatie´ dat door het bureau De Lokale Rekenkamer wordt uitgevoerd. Dit bureau kijkt hierbij naar de inspraak- en participatiepraktijk, ook in andere gemeenten.

2. Nieuwegein Kiest: Nieuwegein kiest was een project waarbij gekeken is wat voor soort stad Nieuwegein wilde zijn in het jaar 2010, met welke diensten en voorzieningen, etc. Onderzocht wordt in hoeverre de gestelde doelen en de taakstelling zijn gehaald.

3. Vervolgonderzoek Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo): in dit onderzoek wordt gekeken naar het onderwerp de invulling van het compensatiebeginsel. Gekeken wordt in hoeverre er verandering opgetreden is bij deelname van voorzieningen binnen de Wmo door bijvoorbeeld gehandicapten.

De leden van de rekenkamercommissie zelf, de secretaris van de commissie en een extern bureau voeren deze onderzoeken in de loop van 2009 uit. Vervolgens biedt de commissie de eindrapporten aan de gemeenteraad en de inwoners van Nieuwegein aan. Het college van B&W krijgt vooraf de gelegenheid een reactie te geven, die ook openbaar wordt gemaakt.

De bedoeling van alle onderzoek is, aan te geven waar het gemeentebestuur verbeteringen kan aanbrengen in het beleid en de uitvoering daarvan. Daarvan kunnen de inwoners van Nieuwegein dan weer profiteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk