Onderzoek botontkalking

Op 17 mei kan men bij Hart for her aan de Handelskade 48 in Nieuwegein de botdichtheid laten meten met een hielbotscan. Botontkalking begint al vanaf 35 jaar en kan leiden tot osteoporose. Dit is een aandoening waarbij de botten brozer worden en steeds makkelijker breken. 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 5 mannen boven 50 heeft te maken met osteoporose en jaarlijks breken ruim 15.000 Nederlanders hierdoor een heup.

Extra risicofactoren voor botontkalking zijn: roken, langdurig stress, alcoholconsumptie, overgang, weinig lichaamsbeweging, weinig in de zon, laag lichaamsgewicht, maag-/darmproblemen, chronische ziekten, medicijngebruik, leeftijd (40+) of osteoporose in de familie. Tijdig onderzoek kan veel duidelijkheid geven.

Het consult bestaat uit: risicoanalyse met vragenlijst, ultrasound hielbotscan met direct de uitslag en informatie over preventie. Kijk voor de voorwaarden en kosten op www.osteocontrol.nl of vraag ernaar bij inschrijving. Men dient zich vooraf aan te melden via: 030-212 0443.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk