Ondertekening intentieverklaring Stadshuis

De bestuurders van de partners in het Stadshuis hebben donderdagavond 15 september een intentieverklaring ondertekend. In deze verklaring staat wat de partners samen willen gaan doen in het Stadshuis en hoe zij dat gaan organiseren. Daarna was een presentatie van de inrichting van het Stadshuis. De aanwezigen kregen in korte tijd een compleet beeld van wat mensen uit Nieuwegein en de regio van het Stadshuis kunnen verwachten.

De naam Stadshuis zegt het al: het wordt het huis van en voor iedereen in de stad. Een centrale plek voor informatie en service, een podium voor ontmoeting, maatschappelijk debat en cultuur. Het is een open, licht en ruim gebouw waar van binnen én van buiten zichtbaar is wat er in het gebouw gebeurt. De partners in het Stadshuis zijn: Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN), Stichting Bibliotheek Nieuwegein (SBN), Wereldwinkel, UWV Werkbedrijf en de gemeente Nieuwegein). In de Binnenstad ligt het nieuwe Stadshuis naast het nieuwe De Kom, stadstheater en kunstencentrum. Op het gebied van programmering van activiteiten wordt ook met hen samengewerkt.

In de intentieverklaring staat dat de partners in het Stadshuis de deuren van het Stadshuis straks wijd open zetten om voor en samen met mensen uit de stad en de regio aantrekkelijke en verrassende activiteiten te organiseren. Daarnaast blijven de partners ook doen wat ze al jaren goed doen, maar zoeken ze meer de samenwerking om dienstverlening, informatie en activiteiten beter op elkaar af te stemmen. Dat is straks een stuk eenvoudiger omdat de partners samen in het Stadshuis wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren