Katern

Onderscheiding voor Rijnhuysevrijwilliger Ton van der Velden

‘Een uit de hand gelopen hobby’. Zo omschrijft Ton van der Velden zijn vele vrijwilligerswerk voor Tennisvereniging Rijnhuyse. Voor de tennisclub echter meer dan voldoende reden om een aanvraag te doen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vrijdag 26 april werd een trotse Van der Velden door burgemeester Backhuijs benoemd als Lid van de Orde van de Oranje Nassau.

Altijd hulpvaardig
‘Ton is betrokken bij alle aspecten die te maken hebben met de accommodatie van de tennisvereniging. Of het nu gaat om het aanleggen van camerabeveiliging, het schilderen van het clubhuis, het onkruidvrij maken van het terras, het schoonspuiten van het minibaantje of het aankleden van het park bij evenementen, je vraagt Ton nooit vergeefs om hulp. Toen Ton nog in de bouw werkte, ging hij zelfs vaak nog even voor zijn werk bij Rijnhuyse langs. Om bijvoorbeeld de vuilnisbakken te legen, tafels en stoelen recht te zetten of de vaat van de vorige avond weg te werken. Tennisvereniging Rijnhuyse heeft gelukkig veel vrijwilligers met hart voor de club en het is mooi om iemand in het zonnetje te zetten’, aldus voorzitter Rick van Midde.

Tweede vrijwilliger met een onderscheiding binnen de club
Met de onderscheiding heeft Rijnhuyse nu maar liefst 2 geridderde vrijwilligers. Enkele jaren geleden ontving Karin Weyburg ook al een onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk voor de club.

lintje

Ton van der Velden in het midden met links zijn vrouw en rechts de burgemeester

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren