Ondernemers willen meer beleving in de zaak

Ondernemers willen meer beleving in de zaak

De Vereniging Slijters Unie uit Eindhoven klaagt de gemeente Nieuwegein aan, omdat die experimenteert met de drank- en horecawet. Nieuwegein is één van de 36 gemeenten die een pilot houdt om ook gewone winkels, zoals een schoenenwinkel, toe te staan alcohol te verkopen. Nu is dat alleen voorbehouden aan winkels met een drankvergunning. Donderdag 21 juli ligt de zaak bij de voorzieningenrechter te Utrecht.

De Wereldwinkel, die fairtrade wijn verkoopt, en een restaurant zoals Smaak en Stijl, dat ook ‘dames fashion en accessoires’ verkoopt, hebben zich als belanghebbenden aangesloten bij de rechtszaak.

Een van de ingrijpendste wijzigingen van de Drank- en Horecawet (DHW) voor gemeenten van de afgelopen periode is die uit 2013. In dat jaar is het toezicht naar gemeenten overgegaan. Voor 2013 was de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) belast met het toezicht en handhaving van de DHW.

Met de pilot willen partijen bekijken of de landelijke regelgeving moet worden aangepast zodat combinaties van activiteiten (mengvormen) die elkaar aanvullen en versterken mogelijk worden. In Nieuwegein doen mee: Down Under, Smaak en Stijl, Haje Lindelanding, Dirck III, De Wereldwinkel, Rietveld Wines, EkoPlaza, Boeketten.nl, Acucinella, De Lantaern, Kleur-, Geur- en Smaakcentrum en Eeterie 03402.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk