Ondanks slecht weer is de City Markt goed bezocht op de nieuwe lokatie

Er was er veel om te doen, de verplaatsing van de zaterdagmarkt van P-West naar het Stadsplein achter het Stadhuis aan de Doorslag bij DE KOM. Ondanks het slechte weer werd de markt deze zaterdag, die vanaf vandaag de City Markt gaat heten, goed bezocht. Veel bezoekers waren nieuwsgierig hoe de markt nu was op de nieuwe lokatie. Het dweilorkest De Batenbouwers zorgden voor de muzikale omlijsting. De kinderfiguren Buurman & Buurman vermaakten de kinderen die met hun ouders waren meegekomen.

Al gauw lieten de bezoekers blijken dat de opzet gezellig en vernieuwend was. ‘Jammer van het slechte weer’ laat Monique Verbeij weten. Bijna 50 kramen waren opgesteld in het gebied tussen de kroegjes en eetgelegenheden. Zij waren vandaag extra vroeg opengegaan om de bezoekers te voorzien van allerlei versnaperingen. De City Markt zal op 21 oktober aanstaande officieel feestelijk geopend worden.

‘De problemen die nu werden ondervonden zullen opgelost worden’ laat de City Markt voorzitter Peter Vermeij weten. ‘De marktkooplui waren zeer tevreden. De komende weken moet blijken hoe de markt is aangeslagen in de binnenstad van Nieuwegein. Wij vertrouwen op dat alles goed verloopt’ aldus Vermeij.

Mensen klaagden wel over de iets duurdere parkeerkosten van de parkeergarages onder het gebied. Wellicht is daar nog iets aan te doen. Wij stuurden onze videograaf Michael Simonse op de fiets naar de City Markt om bovenstaand videoverslag te maken. Dat scheelt weer declaratiekosten.

One thought on “Ondanks slecht weer is de City Markt goed bezocht op de nieuwe lokatie

  1. John

    Niet alleen te dure parkeerkosten maar ook een te kleine fietsenstalling.
    Een goed begin ,is kattengespin

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren