Ondanks minder Coronabesmettingen wordt de lockdown tot en met 9 februari verlengd

Vandaag heeft Premier Rutte en minister Hugo de Jonge een update gegeven over de aanpak van het Coronavirus in Nederland. Ondanks dat er opnieuw fors minder Coronabesmettingen zijn in de provincie Utrecht, wordt de lockdown, zoals verwacht, in Nederland met drie weken verlengd. En wel tot en met dinsdag 9 februari aanstaande.

De Pandemie is nog niet voorbij. Volgens Rutte daalt het aantal besmettingen niet snel genoeg en zijn er grote zorgen over de Britse en zeer besmettelijker variant van het Coronavirus. ‘Juist door de lockdown te verlengen moet de Britse mutatie worden vertraagd’ aldus minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) tijdens de persconferentie vanavond. Onderzocht wordt of een avondklok zal worden ingevoerd om het virus de kop in te drukken.

Eerste besmetting in PI Nieuwegein, gevangenis in lockdown
Dat het Coronaleed nog niet voorbij is blijkt wel in de PI van Nieuwegein. Zo ging de gevangenis aan de De Liesbosch vandaag in lockdown, nadat daar voor het eerst een gedetineerde met het Coronavirus besmet is geraakt. In overleg met de GGD heeft de PI besloten dat alle gevangenen voorlopig de komende 48 uur preventief volledig in quarantaine gaan.

Mirjam Peters op Twitter: ‘P.I. Nieuwegein heeft één of meerdere afdelingen minstens voor een paar dagen in quarantaine. Personeel heeft Corona. Blijkt dat gevangenismedewerkers regelmatig samen sporten in de PI (ook teamsporten) & geen mondkapje op hebben. Ja dan is het niet zo gek dat gedetineerden weer de dupe worden.’

Hoe lang de lockdown aanhoudt in de gevangenis, is nu nog niet bekend. “We wachten op advies van de GGD. Morgen bepalen we of de lockdown in stand moet blijven.” Tot die tijd blijven de gedetineerden vooral dus in hun cel. “We doen dit om de veiligheid en gezondheid te waarborgen”, zegt Venrooij, directeur van de gevangenis in Nieuwegein. “We kunnen beter opschalen dan afschalen.” Onduidelijk is hoeveel medewerkers er besmet zijn geraakt met het Coronavirus.

Coronabesmettingen in Provincie Utrecht en Nieuwegein
Het aantal nieuwe Coronabesmettingen in de provincie Utrecht is dinsdag 12 januari opnieuw fors afgenomen. Er zijn 245 positieve tests geregistreerd, dat waren er gisteren (na correctie) nog 332. Weer een dag eerder waren er nog 410 besmettingen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

In Nieuwegein zijn dinsdag 12 januari 14 mensen positief getest op het Covid-19 virus. Dat zijn er vijf meer dan afgelopen maandag. Als we kijken naar de cijfers per 100.000 inwoners telt Nieuwegein 22,1 besmettingen. Dat zijn 7,9 meer dan afgelopen maandag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren