‘Once in a lifetime!!!’

Vandaag is het dan zo ver: de officiële onthulling om 16.00 uur van het kunstwerk ‘Monopoly’ van de kunstenaressen Margreet IJdo en Marion van Roessel in de Noordstedetunnel in de binnenstad van Nieuwegein. Het kunstwerk maakt deel uit van het Community Art project dat de bekende Nieuwegeinse kunstenares Carin Sleurink ter gelegenheid van de viering van 50-jaar-Nieuwegein bedacht: een tunnel vol kunstuitingen van, voor en door Nieuwegeiners.

‘Monopoly’ is een gedetailleerd prachtwerk geworden. Een prachtwerk waaraan beide bejaarde (want allebei ruim 65+) dames in totaal zo’n 800 uur in de tunnel hebben gewerkt. Alleen Margreet al komt aan zo’n 500 uur. En dat ondanks het verkeerslawaai, de soms snerpend koude wind, de lichamelijke ongemakken, de chronische ziektes, de leeftijden. Verf, stiften, meetinstrumenten, sjablonen, koffie en koek werden dag in dag uit meegebracht met de scootmobiel en in de rollator. En aan het eind van elke schildersessie moest dat alles natuurlijk wel weer keurig mee naar huis. Een geweldige prestatie. Een prestatie die ver- en bewondering afdwingt. Een prestatie ook waarvan Margreet zegt: ‘Once in a lifetime!!!”. Waar Marion het grondig mee eens is want ‘wát een klus.’

De Digitale Nieuwegeiner en pen.nl ontmoette beide kunstenaressen voordat het officiële moment van onthulling daar was om samen met hen beiden alvast te genieten van en bijgepraat te worden over het schitterende werk, over het voltooien van deze schier onmogelijke klus. Petje af voor Margreet en Marion. Chapeau voor twee fantastische Nieuwegeinse kunstenaressen!

In deze winkel zullen we binnenkort nog meer leuke artikelen verkopen rondom dit feest. Bent u winkelier, schrijver of bent u handelaar in Nieuwegein en heeft u producten over Nieuwegein? Neem dan contact op met winkelen@pen.nl voor meer informatie om uw producten te verkopen op ons nieuwsplatform.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door onze vrienden van PEN.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk