Omwonenden Middenblok Hoog Zandveld vol lof over ontwerp

Omwonenden zijn tevreden met het ontwerp voor het zogenoemde Middenblok in de Nieuwegeinse wijk Hoog Zandveld. Een gezelschap van ruim 50 omwonenden en geïnteresseerden waren dinsdag 21 juni op de informatieavond afgekomen in het naastgelegen kerkgebouw De Rank. Ze reageerden positief op het plan waar de gemeente voor heeft gekozen. Trebbe, het bedrijf dat het Middenblok ontwikkelt en bouwt, presenteerde het plan samen met LAP Landscape & Urban Design en Klunder Architecten.

‘Lotus – Het groene collectief’, zo heet het ontwerp waarmee bouwende ontwikkelaar Trebbe de tender won. Het ontwerp Lotus belooft een leefomgeving waar groen en ontmoeten centraal staan. Dat is onder meer terug te zien in de groene ‘plint’ die zorg voor groen om het hele plan heen en de gemeenschappelijke binnentuin. Bewoners geven aan het een ‘mooi project’ te vinden, zijn blij dat het veel groene elementen heeft én zijn opgelucht dat ze nu weten waar ze aan toe zijn.

Oog voor de omgeving
Het plan van Trebbe heeft ook nadrukkelijk oog voor de omgeving. Zo sluit het aan op de stijl van de buurt en het Lotusplantsoen. Veel gebruik van hout zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling. Het ontwerp Lotus onderscheidde zich van anderen door te kiezen voor het schroeven van de heipalen in plaats van te heien. Er zal ook een wekelijks inloopspreekuur komen en de ontwikkelaar biedt 24/7 telefonische bereikbaarheid.

Interesse voor de woningen
Verschillende omwonenden en anderen waren geïnteresseerden in de woningen van Lotus. De 28 appartementen worden verhuurd, de 22 eengezinswoningen komen in de verkoop. Veel vragen waren er over de grootte van de woningen, aantal kamers, waar in te schrijven voor de huurappartementen en wat de prijzen van de huurappartementen en koopwoningen worden. Mensen kunnen niet wachten tot er meer bekend is.

Parkeergarage en deelauto’s
Waren er geen zorgen of kritische vragen? Jawel, die waren er ook. Vooral over de parkeerplaats, waar omwonenden al eerder uitgebreid met de gemeente over hebben gesproken. Is er genoeg parkeerruimte en gaan de nieuwe bewoners wel echt gebruik maken van hun eigen parkeergarage? De gemeente en Trebbe hebben het aantal plaatsen met zorg uitgerekend en maken de Lotus-parkeergarage aantrekkelijk. Er komen ook twee deelauto’s, een dienst die ook voor de buurt beschikbaar is.

Uitwerkingsplan definitief
In april werd het uitwerkingsplan van het Middenblok definitief gemaakt door het college van burgemeester en wethouders. De bezwaartermijn hiervoor is sinds vorige week verstreken. Daarmee is er voor de nieuwbouw van het Middenblok geen weg meer terug. Dit jaar staat nog in het teken van de voorbereiding op de bouw. In het tweede kwartaal in 2023 verwacht Trebbe te starten met de bouw, die naar verwachting een jaar in beslag neemt.

Wie interesse heeft in de woningen kan deze alvast kenbaar maken door een e-mail te sturen naar contact@lotushetgroenecollectief.nl. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een e-mail naar middenblok@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk